19:00

Offerdals IF

Referat: Stuguns BK - Offerdals IF

Stuguns IP. Publik cirka 80 personer. Riktigt bra.

Vi började innan matchen med en strategisk och genomtänkt genomgång av Ante Jacobsson som la upp riktlinjerna för varje lagdel inför kvällens match.

Måste erkänna att det va trögare än vanligt att skriva detta referat .pga käftsmällarna
igår minut 91 och minut 93!!!!

På förhand visste vi att det skulle bli en svår match. Vi va förstås taggade och gjorde en överraskande bra 1a halvlek. Riktigt jämnt spelmässigt, chanser och halvchanser åt båda håll.

Offerdal tog ledningen med 1-0 i den 25 minuten genom Melvin Myhrgren. Offerdal va ständigt farlig med sin löpningar i djupled men vi lyckades freda oss på ett bra sätt trots baklängesmålet.

Offerdals backlinje backade hem mycket och och kunde hitta öppningar skapa lite tryck i perioder.

Vi skapade bra möjligheter att kvittera och i den 28 min kunde Simon Jonsson gör 1-1 på ett distinkt skott till höger om Offerdals målvakt, framspelad av Kalle Sandelin.
Nu är vi med i matchen. Det såg bra ut, fick en positiv känsla.

Vi fortsatte att störa Offerdal och spela bra fotboll, då i den 39minuten kunde Johan Östlund göra 2-1 till Stugun på en välplacerat skott till höger, fint framspelad av Douglas Lundqvist som gjorde en bra 1a halvlek, fick tyvärr utgå i halvtid pga skadekänning . Även med tanke på matcher framöver.

I halvtid va vi nöjda och bestämde att göra allt för att klara av detta.

2a halvlek gick helt tyvärr Offerdals favör, vi fick svårare och svårare att freda oss.

Tyvärr så tröt orken I vårt lag vi sluta oerhört för att hålla ledningen. Offerdal bara malde på och skapade många chanser.

Vi blev trötta huvud och kropp och drog på oss många frisparkar, ett under att det stod 2-1 till oss efter minut 90.

En skada i Offerdal gjorde att domaren la till 3 minuter.

Ödesdigra min för Stugun. I minut 91 gjorde Daniel Weineus 2-2 för Offerdal efter ett stort spelövertag och press mot vårt mål.

Kan inte säga att det var orättvist. Då kändes ändå 2-2 som en seger och ett bra resultat för oss.

Det slutade inte där, i minut 93 gjorde Offerdal även 2-3. Vi kunde inte stå emot deras forcering. Ridå!!!!!

Detta är tredje matchen i år vi tappar poäng i matchens sista 2 minuter!!!

Det var tyst och hur deppigt som helst efter matchen. Helt förståeligt.

Tycker ändå att vi kan ta med oss mycket positivt från denna match. Grabbarna gör ju en bra match och vi är minuter från att vinna mot topplaget Offerdal, som spelade i div 3 ifjol, 1a halvlek mycket bra.

Vi ska jobba vidare bara, öka kvalité på allt vi gör. Närvara på träningar ett måste, gäller alla spelare!!!!

Omnämnande av spelare i Stugun; Petrus fick pris som bäste spelare, han har en hög och jämn nivå varje match. Robert Backström, stabil mittback som alltid gör bra matcher.

Douglas Lundqvist bra 1a halvlek. Johan Östlund en grym fighter som aldrig ger sig.
Kevin och Simon sjukt bra grabbar och med grym inställning. Killar som kommit in i laget lite senare under säsongen.

Tråkigt att förlora på detta vis men det kan skapa nya sätt att tänka och undvika såna här bakslag i framtida matcher. En läxa!!!!

Nästa match, Järpen hemma på tisdag 14/8, Johan Östlund och Douglas Lundqvist avstängda pga 3 gula kort. Det gäller att samla ihop sig nu och ta fram fighterhjärtat och solidaritet för Stuguns BK.